6 Matvarer for økt sekslyst

Det finnes ingen studie som sier at noen matvarer har direkte sammenheng med sekslysten. Men i flere hundre år har matvarer og krydder vært kjent som afrodisiakum, som skal øke libidoen.

I denne artikkelen har vi samlet 6 matvarer som kan øke sekslysten. Spis dem alene eller inkluder dem i retter eller drinker.

Bjørnebær

Bjørnebær er rikt på fytokjemikalier som kan virke positivt på libidoen.

Spis en håndfull bjørnebær noen timer før en erotisk kveld, og kanskje du kjenner en ekstra lyst når soveromsdørene lukkes.

Fytokjemikalie beskytter også mot sykdommer som kreft, i tillegg bremser de aldringsprosessen. Bjørnebær vil derfor holde deg ung og frisk med mye sekslyst

Brokkoli

Rå, kokt eller stekt. I salater eller til biffen, spis brokkoli og gi et ekstra boost til sexlivet. Som bjørnebær inneholder også brokkoli fytokjemikalier, men vi har valgt å ta den med her på grunn av det høye nivået av C-vitamin. Vitamin C hjelper til med blodsirkulasjonen til forskjellige organer, også kjønnsorganet. C-vitamin har lenge vært tilknyttet til kvinners libido, så hvorfor ikke velge brokkoli som tilbehør til middagen i kveld

shutterstock_318104699

Fiken

Lyst til å føle deg uimotståelig neste gang du skal møte partneren din? Det er en matvare som kan få dere til å oppføre dere som tenåringer igjen. Fiken er nemlig kjent for å virke positivt på fruktbarheten og utskillelsen av feromoner. Du kan jo prøve selv, spis noen fiken før neste kosestund og partneren vil være «all over you»

 

Vannmelon

Ute etter noe søtt og spise? Velg vannmelon og få et libido-boost i samme slengen. Selv om frukten består av 92% vann, er resten av frukten stappfull av viktige næringsstoffer for seksuell helse. Vannmelon inneholder citruline som kroppen omdanner til arginin. Arginin er en aminosyre som øker nitrogenoksid nivået i kroppen, som virker avslappende på blodkar på samme måte som viagra.

 

Egg

Uansett hvordan du tilbereder dem vil egg gi deg den ekstra energien du trenger for å yte det lille ekstra i sengen etter en lang dag. Egg har høyt protein nivå og er lavt på kalorier. Egg er også en god kilde for aminosyren L-arginin som har bevist seg effektiv i behandling av hjertelidelser og erektil dysfunksjon

shutterstock_127542449

Ingefær

Ingefær er godt for sirkulasjon og regulering av temperatur, den er også en libido-booster. Den kan spises rå, tas som tilskudd eller brukes i matlaging og smoothies. Spiser du ingefær vil det også holde deg frisk for forkjølelse når den kalde vinteren starter. Det er aldri sexy med rendene nese.

Post navigation

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *