Deprimert vagina

Noen har kanskje sett episoden av sex og singelliv der Charlotte York klager over en deprimert vagina. Du ble sikkert sittende igjen og lure på om vaginaen faktisk kan være deprimert eller om det bare gjør god TV.

Det viser seg at det er sant. Vaginaen din kan ha humørsvingninger akkurat som du, hun kan gå fra glad til nedfor og skikkelig deprimert.

Deprimert vagina eller vulvodynia som det heter på fint kan være meget smertefult, og rammer mellom 200 000 og 6 milioner kvinner i USA hvert år! Grunnen til at tallet er så høyt er fordi mange ikke vet hva som er galt, og fordi flere doktorer ikke anerkjenner at det finnes.

Man vet ikke hva grunnen til vulvodynia er, og inntil nylig har der ikke blitt anerkjent at det var et skikkelig syndrom. Det kan være vanskelig å sette diagnosen da vaginaen ofte virker helt normal når den undersøkes. Symptomer på en deprimert vagina er kløe, svie, brennende og bankende følelse, hevelse og sårhet.

Det finnes ingen kur for en deprimert vagina, men det finnes behandlinger. Som i Charlottes scenario er det leger som skriver ut resept på lave antidepressiva. Det er ikke klart hvorfor antidepressiva funker for noen kvinner. Dosen som gis for en deprimert vagina er mye laver enn det man gir til deprimerte personer. Med en så lav dose vil man heller ikke få de vanlige bivirkningene som mindre libido og vektøkning.

Det beste for å bli kvitt en deprimert vagina er sex, og massevis av det. Sex fremmer et sundt underliv og opprettholder blodtilførselen til område. Mastrubering og sexleker er også med på å holde underlivet sundt om hoo-haen din ikke får så mye oppmerksomet for tiden. Så keep busy på soverommet og hold vaginaen happy!

Kilde: womenshealtmag.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *