G-punktet - finne og stimulere

G-punktet – Hvordan finne det, hvordan stimulere det.

Nesten alle har hørt historier om et magisk sted inne i en kvinne, og om det stimuleres riktig, vil sende henne til syvende himmel. Også kjent som G-punktet.
Dette området i kvinnens kjede har vært utgangspunkt for flere bøker og utallige magasin artikler.
Men eksisterer virkelig G-punktet? Hvis ja, hvordan kan man finne det?

Det enkle svaret er ja, G-punktet finnes, men det er ingenting mystisk med det. Det er bare et område med økt følsomhet hvor mange kvinner liker å bli stimulert. Oppkalt etter Ernst Grafenberg, en tysk lege som skrev om ”en erotisk sone plassert på fremre vegg av vagina langs løpet av urinrøret som vil vokse under seksuell stimulering”, G-punktet ble popularisert på begynnelsen på 80 tallet av boken «G-sonen og andre nye oppdagelser om menneskets seksualitet», en bestselger av Alice Kahn Ludas, Beverly Whipple og John D. Perry.
G-punktet er embryonisk likt mannens prostata. På vanlig norsk, visse celler på fosteret utvikler seg på en måte dersom barnet er jente og en annen måte dersom barnet viser seg å være gutt. Hos gutter er prostatakjertel ansvarlig for produksjon av mesteparten væsken som utgjør seden. Hos jenter er det samme område som ville vært prostata, som blir til G-punktet. Årsaken til noen medisinske studier har konkludert med at det ikke eksisterer, er fordi det bare fremheves ved stimulering, noe som gjør det svært vanskelig å funne under obduksjoner, som er den primære kilden til nyere anatomisk forskning.
G-punktet greier muligens ikke å leve opp til alt omtalen det har fått. Det er bare nok en plass hvor enkelte kvinner liker å bli stimulert. Selv om alle kvinner har G-punkt, er det ikke alle kvinner som merker store forandringer når punktet blir stimulert – Og noen kvinner faktisk misliker følelsen. Så ikke mist motet om du ikke finner G-punktet, eller du som partner ikke finner det. Og ikke bli skremt om du ikke liker følelsen.
Husk at hver kropp er forskjellig!

 

Finne G-punktet

G-punktet ligger øverst/fremre del av vagina, ca 5cm inn og mot magen. Prøv litt manuell leting hvor du ligger med ryggen på gulvet og med bøyde knær hviler føttene på senga foran deg. Bruk langfinger inn i vagina og forsiktig stryk den fremre veggen bak skambeinet, ca 5cm inn. Du vil kjenne et område som har forskjellig tekstur sammenlignet med de vaginale veggene, litt grov eller ru. Bruk en ”flørtende” bevegelse med fingeren, trykk forsiktig mot senteret av det rue området. G-punktet ligger på andre siden av vaginal veggen og vil sannsynligvis reagere mer på press enn forsiktig strykning. Området er omtrent på størrelse med en ert, men kan forstørres til størrelse med en valnøtt når stimulert. Du bør også vite at mange kvinner føler at de må urinere når dette området stimuleres. Dette er på grunn av at, når g-punktet forstørres, trykker det på samme nerve som gir signaler om full blære. De fleste kvinner føler at om stimuleringen fortsetter, forsvinner denne følelsen og erstattes med en behagelig følelse.

 

Tips for fremgangsmåte for å finne og stimulere G-punktet.

G-punktet er ikke en magisk knapp, men snarere et område som enkelte kvinner liker å bli stimulert. Følgende liste er skrevet for egen utforskning, men kan modifiseres sammen med partner.
– Slapp av. Dette skal være gøy, ikke en målrettet oppgave.
– Bruk glidemiddel om du vil.
– Masturber på vanlig måte til du føler deg opphisset.
– Sett inn en finger eller to og bøy dem opp mot magen.
– Du vil føle en liten ru klump, som øker i størrelse ved stimulering.
– Start forsiktig: Bruk myke milde bevegelser til å begynne med. Når du føler at G-punkt området har blitt utvidet, bruk mer press.
– Husk å gi oppmerksomhet til andre deler av kroppen din: Bryster, klitoris.. det som føles godt.
– Når kroppen begynner å reagere positivt og du begynner å føle glede, bruk mer press og raskere bevegelse.
– Ettersom du fortsetter å stimulere G-punktet vil du kjenne at vagina presser seg sammen og rykker nedover, dette er et signal på at orgasmen er nær. Øk trykket mot g-punktet og masser gjerne klitoris på samme tid.
– Du kan føle trang til å urinere. Ikke kjemp i mot! Du gjør deg gjerne klar til å ejakulere. Slapp av, ha tillit til kroppen din og partneren din og se hva som skjer.

Mange kvinner finner g-punkt stimulering enklere og mer behagelig i andre plasseringer enn på ryggen. Prøv derfor å rulle over på magen eller stå på alle fire. Kvinner liker vanligvis ikke penetrering før de er opphisset. Begynn med litt forspill som du syns er opphissende: berøring, kyssing, snakking… det som fungerer for deg. G-punkt stimulering bør komme på midten eller slutten av seksuell lek og ikke i begynnelsen. Bruk smøring når du er klar for inntrengning, selv om kroppen din allerede produserer naturlig smøring, kan det likevel være ubehagelig å gå tørr i et uønsket øyeblikk. Leketøy som er utviklet for g-punkt stimulering hjelper med å skynde opp prosessen, samt det gjør det ofte enklere å finne g-punktet om du ikke er kjent med dette fra tidligere.
Det er alt som skal til. Ingen magi. Noen kvinner kan få orgasme av G-punkt stimulering alene. Noen sier det øker styrken på deres orgasmer eller tillater dem multiorgasmer. Noen få sier at det fører til ejakulering. Andre misliker stimulering av området helt. Eksperimenter og se hva som føles godt for deg eller din partner. Mest av alt, ha det gøy. Og ikke glem – hvis dy nyter G-punkt stimulering, må du lære din partner hvordan punktet skal finnes og hva som skal gjøres med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *